2018. szeptember 25. 19:11 - Greg J. Grimes

27 írásgyakorlat: Adj 14 tanácsot egy épp idén érettségiző kamasznak.

  1. Ne aggódd túl: hacsak nem vagy teljesen életképtelen, sikerülni fog.
  2. A fentiekre alapozva a tanulásodnak két funkciója lehet:

                a.) megnyugtasd a lelkiismeretedet időről időre

                b.) jobban teljesíts a sima átmenésnél.

  1. Tarts rendszert: tölts minden nap egy megadott időpontban megadott mennyiségű időt a tananyaggal való foglalkozással! Ezt tartsd be! Ha nem tudod, kompenzáld másnap kétszer annyival! Ne hagyd, hogy a kibogozhatatlanságig torlódjon! A rendszeresség segít.
  2. Ha úgy érzed, el vagy havazva, készíts vázlatot, ütemtervet a fentiek alapján!
  3. Találj olyan elfoglaltságot, ami ténylegesen pihenteti az agyadat!
  4. Az energiaital nem jó szarra se.
  5. Ne hallgass azokra, akik cikiznek, hogy ez mennyivel könnyebb, mint majd az egyetem meg a munka meg a gyereknevelés! Később majd te is visszasírod, amikor ez volt a legnagyobb problémád, de attól még most tényleg ez a legnagyobb problémád.
  6. Teremts magad köré ingerszegény környezetet! A legjobb, ha se internet, se telefon, se könyv, se semmi nincs a közeledben.
  7. Ne légy magaddal túl szigorú, hagyd az elmédet dolgozni: ha egy anyag nem érdekel, foglalkozz mással és térj vissza rá később. Ha ekkor sem érdekel, kezdd kicsiben: keresd meg a legkisebb dolgot, amit az anyaggal el tudsz végezni! Pl.: Nem bírod elolvasni az első fejezetet, mert elkalandozol. Mi a leghosszabb egység, amit figyelemmel tudsz kísérni? Foglalkozz azzal! Olvasd újra és újra, merülj el benne. Találj ki hülye memóriakapcsokat, amivel megjegyezheted! Írj köré egy nyomi kis történetet. Aztán, ha már nagyon megy, megpróbálhatsz tovább haladni. Ha még eddig se jutsz el, először rakj rendet a szobádban!
  8. Olvass! Ne csak ezt, bármit! Aki olvasni tud, az sokkal nagyobb eséllyel old meg bármit.
  9. Ne írj rá az osztálytársaidra csak azért, hogy megnyugtassanak, hogy még ők sem kezdték el. Ennek semmi értelme.
  10. Előző nap már ne foglalkozz ezzel. Lazíts!
  11. Aznap reggelizz proteinben és zsírban gazdagon, hogy legyen energiád! Közvetlenül előtte tolj be egy Snickerst!
  12. Ezek a tanácsok egy 9 évvel ezelőtti érettségire alapozódnak, plusz az azóta szerzett tapasztalatokra. Lehet, hogy azóta már sokkal brutálabb vagy csicskább, szóval nem vállalok felelősséget a fent megfogalmazottakért!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://silenceofthewolves.blog.hu/api/trackback/id/tr314263033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása